מוזיאון גוש קטיף בירושלים

רחוב שערי צדק 5, ירושלים

ביקור מרגש ומטלטל של ח"כ גלית דיסטל-אטבריאן במוזיאון גוש קטיף

מוזיאון גוש קטיף אחד המקומות החשובים ביותר בארץ

 מוזיאון גוש קטיף אחד המקומות החשובים ביותר בארץ 

 

"ברחוב שערי צדק 5 בירושלים, בתוך בניין שכמעט לא מגלה רמזים, נמצא בעיניי אחד המקומות החשובים ביותר בארץ – המוזיאון מנציח את הגירוש מגוש קטיף". כך אומרת חברת הכנסת גלית דיסטל-אטבריאן מה'ליכוד' לאחר ביקורה הממושך ביום שלישי י"א במנחם אב במוזיאון גוש קטיף לרגל 16 שנים לגירוש ויום פתיחת המוזיאון לפני 13 שנים. 

 

"עבורי ועבור הרבה מאוד אנשים שלא היו חלק מהגירוש, שלא קיבלו בשידור חי בזמן אמת את התמונה האמיתית על הקרע העצום, ביקור במקום כזה אינו רק מטלטל, אלא הוא ביקור חובה".

 

"הלקח מהביקור הוא עצום, ואיני יכולה להכביר במילים עד כמה חשוב בעיניי, שכל ילד, נערה ומבוגר יבואו למקום לנסות להבין את הכאב האנושי הבלתי נתפס שהעם שלנו עבר. יקלוט את האופן המאוד מניפולטיבי ומכעיס שבו הטלטלה הזאת השתקפה לציבור החילוני בתקשורת. הפערים בין המציאות לתקשורת, הרצון התקשורתי לגרום כמעט למלחמת אחים, לייצר פחד ולזרוע אימה מפני הציבור ה"אלים", שבעצם הקרין אהבה לחיילים שבאו לפנות אותם. ראו את הכאב בעיניים אצל החיילים בזמן שנאלצו לגרש את אחיהם. זה נראה לי כמעט כמו גוף שתוקף את עצמו. 

 

"המוזיאון הזה הוא סוג אנדרטה למה שאסור שיקרה שוב. אסור שיהודי יגרש יהודי מאדמת ארץ ישראל. אנחנו למדנו מאז, שזה לא היה אפקטיבי משום בחינה. חוץ מהקרע, חוץ מלקחת חיים פורחים ומשגשגים תרתי משמע, ולעקור אותם למען כלום, לא היה שום דבר.

 

"אני ממש מציעה להגיע למקום הזה ולהקדיש לו חצי יום. כי המוזיאון הזה מספר סיפור, הקירות פה מדברים, הקולות נשמעים כל הזמן, ההיסטוריה כמעט ניתנת למישוש פה. כך נלמד איך לא לנהוג שוב. יהודים שייכים לארץ הזאת. לעולם לא עוד".  מנהל המוזיאון שלמה וסרטיל הודה לח"כ גלית דיסטל-אטבריאן על הביקור המרגש והמטלטל ועל התמיכה במגורשים ובמוזיאון.

התמונות צילום מוזיאון גוש קטיף

השאירו תגובה

דילוג לתוכן