מוזיאון גוש קטיף בירושלים

רחוב שערי צדק 5, ירושלים

שבוע גוש קטיף במוזיאון שפע של מוצרים וסיורים לרגל יום גוש קטיף

במוזיאון גוש קטיף מציינים את כ"ב שבט כ"יום גוש קטיף". כמידי שנה בסמיכות לתאריכים אלו עשרות קבוצות ומוסדות חינוך מכל גווני הקשת והגילאים פוקדים את מוזיאון גוש קטיף בירושלים‚ ומעלים על נס את יישובי גוש קטיף ולומדים על ההיסטוריה היהודית של חבל עזה והקמת יישובי גוש קטיף.

שבוע גוש קטיף לרגל יום גוש קטיף במערכת החינוך

מציינים את יום גוש קטיף במערכת החינוך 
מתאריך ט"ז שבט תשע"ח (1 בפברואר) עד כ"ח שבט תשע"ח (13 לפברואר)

במוזיאון גוש קטיף מציינים את כ"ב שבט כ"יום גוש קטיף". כמידי שנה בסמיכות לתאריכים אלו עשרות קבוצות ומוסדות חינוך מכל גווני הקשת והגילאים פוקדים את מוזיאון גוש קטיף בירושלים‚ ומעלים על נס את יישובי גוש קטיף ולומדים על ההיסטוריה היהודית של חבל עזה והקמת יישובי גוש קטיף

בכ"ב בשבט תשל"ז, 10 בפברואר 1977, אוזרחה היאחזות קטיף ונקראה נצר-חזני על שמו של שר הסעד מר מיכאל חזני ז"ל – מי שזכה לכינוי "אבי ההתיישבות הדתית" והיה מתומכיה הנלהבים של ההתיישבות בחבל עזה. היה זה יישוב אזרחי ראשון בחבל עזה.

ראש הממשלה המנוח מר יצחק רבין ז"ל אמר בטקס: "זהו יום גדול למדינה ולהתיישבות, יום המסמל את ביסוס אחיזתנו באיזור, שמאז מלחמת ששת הימים נעשה לחלק בלתי נפרד מהמדינה וביטחונה". אחרי הטקס קבע רבין את המזוזה הראשונה על פתח אחד הבתים, יחד עם בנו של השר המנוח חזני.

הנחות מיוחדות על סיורים והדרכות מתאריך ט"ז שבט תשע"ח (1 בפברואר) עד כ"ח שבט תשע"ח (13 לפברואר(
.

המוזיאון פתוח מידי יום מהשעה 10 בבוקר עד השעה 18:00 בערב. ניתן להזמין סיורים מעבר לשעות הפעילות בתיאום מראש. 

רחוב שערי צדק 5 ירושלים טלפון 02-6255456 דוא"ל mgushkatif@gmail.com

 

מוזיאון גוש קטיף חוויה של פעם בחיים!

השאירו תגובה

דילוג לתוכן